Samarbetspartners

ÅU:s EM-tippning förgyller sommaren

Annons. I sommar är det igen möjligt att krydda spänningen i fotbolls-EM genom att delta i ÅU:s EM-tippning.

Som vanligt står ära och berömmelse på spel, men också fina priser!

Huvudsamarbetspartners är Strandhotellet i Dalsbruk, Praktia i Pargas och LokalTapiola Sydkusten.

Strandhotellet bjuder på en övernattning i sviten för två nätter för tippningsvinnaren. Thomas Åhlberg, som driver stället, är själv en stor fotbollsvän och ser fram emot EM-sommaren

– Det är ju jätteroligt då Finland är med för första gången, men om det blir förlust i öppningsmatchen mot Danmark blir det nog tungt.

Thomas Åhlberg. Tycker ÅU:s EM-tippning är väldigt rolig. ”Åtminstone i början innan jag faller neråt på resultatlistan.”

Åhlberg räknar efter Finland de andra nordiska länderna Sverige och Danmark till sina favoritlag.

Han hoppas att restauranger under sommaren får ha öppet längre än i nuläget, åtminstone så att kvällsmatcherna också kunde visas.

Men han räknar med att biljardbord, dart-tavla, schackbräden och den härliga utsikten oberoende lockar besökare.

– Vi har lunch fram till midsommar. Efter det kan man beställa till exempel pizzor eller schnitzlar från listan. Och det går bra att bara komma och ta det lugnt över en god dryck också, säger Åhlberg.

Arnold Uschanoff. Brukar delta i ÅU:s EM-tippning tillsammans med kompisar för att det är roligt att tävla.

Byggvaruhuset Praktia bjuder i sin tur på ett presentkort värt 100 euro. Vd Arnold Uschanoff, ligameriterad målvakt som nu vaktar målet för PIF i division två, tror att det i år äntligen är Englands tur att lyfta bucklan.

– Jag har alltid hejat på dem och någon gång måste ju förbannelsen brytas. För Finlands del skulle det vara tufft om de går vidare från gruppspelet, försvara kan de så de kan nog vinna i en enstaka match mot vem som helst, säger Uschanoff.

Han tänker själv se så många matcher som bara är möjligt, men räknar med en bråd sommar på Praktia. Säsongen har börjat tidigt med många kunder som inleder målnings- eller byggprojekt.

Uschanoff är ändå säker på att Praktia kan tillfredsställa de flestas behov, bland annat har flera sommarjobbare anställts än tidigare år.

– Vår personals kunskap ligger nog i topp när det gäller järnhandlar. Vi har ett brett sortiment som utvecklats mycket de senaste åren.

Mathias Lindström. Slutade sist när juniorlaget han tränar senast tippade. Dessutom visade det sig att nuvarande kollegan Johan Fröberg vann ÅU:s senaste EM-tippning. ”Det visar att man inte måste förstå sig på fotboll för att vinna”, säger Lindström.

Också hos den tredje huvudsamarbetspartnern, LokalTapiola Sydkusten, är fotbollsintresset stort.

Mathias Lindström började för två månader sedan arbeta som ersättningsspecialist vid det nästan 150 år gamla bolaget.

Med sina sju ligaguld, nästflest i Finland, har han också spelat med en stor del av dagens landslag. Pukki, Alho, Lod, Schüller och Pohjanpalo spelade alla tillsammans med Lindström i HJK.

– Finlands samspelta kollektiv kan överraska många lag, det har de visat de senaste åren.

Också han tror att England kan knipa segern i år, medan Tyskland och Spanien kan överraska negativt.

Själv spelade han aldrig någon A-landskamp. Några B-landskamper och en drös U21-matcher blev det. Nu är det ändå full fokus på försäkringarna och kunderna.

– Jag trivs väldigt bra. Lokal-Tapiola är det enda försäkringsbolaget med personal ute i våra små samhällen, och jag gillar att träffa folk, säger Lindström.

LokalTapiola Sydkusten har 40 anställda och kontor i Pargas, Kimito, Dalsbruk, Nagu, Korpo, Ekenäs, Hangö, Brändö och Mariehamn. I Åboland är marknadsandelen nästan 60 procent.

Här kan du delta i tippningen.

Priser i tippningen:

2 nätters övernattning på Strandhotellet i Dalsbruk

100 euros presentkort till järnhandeln Praktia i Pargas

3x multitool, donerade av LokalTapiola Sydkusten

2x 2st Green fee-biljetter till Bjärkas golf i Västanfjärd

Presentkort till Terrassn vid Kalkholmen i Västanfjärd

1x månadskort + nyckel till Fysiogym i Pargas

Presentkort till Skärgårdsbaren i Åbo