Samarbetspartners

EM-tippningen ger extra spänning inför EM

Annons.

Nu kan du igen delta i ÅU:s EM-tippning. EM, dit också Finlands fotbollsdamer kvalificerat sig, inleds på onsdag.

Huvudpriset bjuder Strandhotellet på: en tvånättersövernattning för två personer i deras fina svit i Dalsbruk.

Thomas Åhlberg driver Strandhotellet i Dalsbruk.

Thomas Åhlberg som driver Strandhotellet är själv mycket idrottsintresserad. EM-matcherna visas på restaurangen, med undantag för de sena kvällsmatcherna eftersom restaurangen stänger kl. 22 på kvällarna.

– I övrigt kör vi med samma koncept som tidigare, snabb service och stora portioner. Vi har också dart-tavlor, biljardbord, rejäla schackbräden och sällskapsspel, säger Åhlberg.

Mathias Lindström arbetar som riskchef på LokalTapiola Sydkusten.

Mathias Lindström jobbar efter avslutad fotbollskarriär nu som riskchef vid försäkringsbolaget LokalTapiola Sydkusten, som har cirka 40 anställda och kontor i Pargas, Kimito, Dalsbruk, Nagu, Korpo, Ekenäs, Hangö, och Mariehamn. I Åboland är marknadsandelen nästan 60 procent.

Lindström tror tyvärr att Finland får det svårt redan i gruppspelet. Motståndarna Spanien, Tyskland och Danmark är favoriter och Lindström ser en kvartsfinalplats som en sensation.

Han gläds ändå över att det också i år finns en Pargasspelare, Anna Westerlund, i truppen. Tillsammans med Julia Tunturi och Jessica Thorn på damsidan och Tommy Lindholm, Jonatan Johansson och Albin Granlund på herrsidan hör Westerlund till de Pargasfostrade spelare som återkommit regelbundet i landslagsdressen.

– Pargas är en liten ort men PIF är en stor idrottsförening, med många kunniga och engagerade ledare. Alla kan vara stolta över att det regelbundet kommer toppidrottare härifrån, och många av dem har hållit på med flera idrottsgrenar som unga, det är viktigt att komma ihåg, säger Lindström.

Han lyfter också fram hur viktigt det är att stjärnorna besöker till exempel fotbollslägren på sommaren, som Lucas Bergström gjorde tidigare i somras.

– Det är viktigt att barnen ser att det går att nå den absoluta toppnivån också från Pargas. Juniorsidan mår bättre än någonsin och för ungdomarna finns nu PIF-akademin i samarbete med skolorna, säger Lindström.

Arnold Uschanoff är vd för järnhandeln Praktia i Pargas.

Arnold Uschanoff spelar själv som målvakt i PIF:s herrlag vid sidan om att vara vd för järnhandeln Praktia. Också han ser fram emot sommarens EM och tycker det skulle vara starkt om Finland lyckades avancera från gruppspelet. Kvällsmatcherna räknar han med att kunna se, de tidigare matcherna kan bli svåra på grund av arbete och träningar.

– Det är fullt upp i byggbranschen, det är en allmänt hög åtgång på allting. Virke går åt men också målfärg. I augusti öppnar vi en ny affär i Nagu, så det ser vi väldigt mycket fram emot. Affärsytan är lite mindre än i Pargas men gården är lika stor så vi kommer ha ett bra sortiment att erbjuda, säger Uschanoff.

Deadline för att delta i ÅU:s EM-tippning är onsdag den 6 juni kl. 21.59, en minut innan öppningsmatchen England-Österrike sparkar igång.

Här kan du delta i tippningen.

Priser i tippningen:

2 nätters övernattning för två personer i sviten på Strandhotellet i Dalsbruk

100 euros presentkort till järnhandeln Praktia i Pargas

2x 2st Green fee-biljetter till Bjärkas golf i Västanfjärd

Presentkort till Terrassn vid Kalkholmen i Västanfjärd